"Včely to ví nejlépe...."

Jak začít včelařit?

01.01.2016 16:11

Tu otázku si asi logicky položí každý kdo se o tento nádherný a pro většinu lidí celoživotní koníček začne zajímat. V dnešní době pochopitelně očekáváme, že veškeré informace lze najít na netu. Stránek o včelaření je opravdu nepřeberné množství, ale nějakou formu poradenství pro začátečníky v kostce lze najít jen obtížně. V tištěné podobě bývají „rady pro začínající“ zveřejňovány ve včelařských časopisech, ale ty jsou pro neregistrované včelaře z nepochopitelných důvodů nedostupné (časopis Včelařství). I z tohoto důvodu bych chtěl na těchto stránkách začátečníkům trochu pomoci a ušetřil jim často zbytečné starosti a zklamání, které by je mohli odradit….;-)

Nebudu jako ostatní psát klasický návod podle včelařského kalendáře. Chtěl bych spíše začátečníka provést „step by step“ úspěšným založením vlastního chovu od legislativních požadavků až po výběr a osazení úlu. Každý i malý úspěšný krůček samostatné včelařské praxe člověka nabudí a dá mu elán pro věci příští. Osobně nikdy nezapomenu na opojný pocit vítězství, když jsem po několika nezdařených pokusech  nalarvil a následně odchoval své první matky.

Samozřejmě bych rád psal příspěvky pravidelně. Bohužel však jako zaměstnaný člověk nemohu toto přislíbit. Ale budu se snažit…....

 

 

Zpět

Vyhledávání

vcelarstvitasovice© 2015 Všechna práva vyhrazena.